FC NOABER: Sluit jij met ons een Noaberdeal?       

Wil jij deel uitmaken van de Noaber Community? Sluit jij met ons een Noaberdeal? Waar wil jij je voor inzetten? Waar krijg jij energie van? Wat zijn jouw talenten? Wordt de maatschappij er beter van? Met de Noaberdeal maken we het mogelijk. Hoe? Dat omschrijven we hieronder.

Maatschappelijke Diensttijd FC Noaber is een project van, voor, door en met jongeren: Samen en inclusief! Jongeren beslissen mee en voeren het uit in je eigen Noaber Community. Het ‘Noaberteam’ dat door FC Noaber is opgezet bestaat dan ook alleen uit jongeren. Jongeren in de leeftijd van 14 tot en met 27 jaar.

Bij FC Noaber volg je een MDT bij een vereniging, een welzijnsinstelling, een zorginstelling, basisschool of een andere organisatie. Je voert werkzaamheden uit die belangrijk zijn en waar jij het verschil kunt maken! Je kiest datgene wat het beste bij jou past. Wij noemen dit de Noaberdeal. Je stelt uiteraard je eigen Noaberdeal samen. Net zoals je je eigen pizza kiest. Daarbij maak je ook keuze uit en de grootte van de pizza en welke pizza.

Stap 1: de grootte van de pizza; de bodem: FC Noaber Brons (80 uur/6 maand), Zilver (120 uur/6+3) of Goud (160 uur/6+3+3).

 Stap 2: de soort pizza: de saus. Wat vind je het lekkerst? Keuze uit: FC Noaber Sport, FC Noaber Welzijn, FC Noaber Cultuur, FC Noaber Technologie, FC Noaber Zorg, FC Noaber Horeca of FC Noaber Basisonderwijs.

Stap 3: de soort pizza; de topics. Wat voeg je toe? Vaardigheidstraining, EHBO-Reanimatie, Beroepskeuzetest.

Heel concreet met een voorbeeld: Je volgt FC Noaber Sport (Brons). Wat ga je dan doen?

  1. Je kiest een club die bij je past en een functie die je aanspreekt. Bijvoorbeeld voetbaltrainer.
  2. Je volgt de opleiding tot Trainer-Coach, je rondt deze af en krijgt een diploma.
  3. Je volgt een vaardigheidstraining in klantgerichtheid, samenwerken en resultaatgerichtheid.
  4. Je gaat vervolgens twee keer per week training geven aan een team en wordt begeleidt.
  5. Je krijgt een vrijwilligersvergoeding van netto € 2,75 per uur (wettelijk tot en met 21 jaar).
  6. Je krijgt bij de afronding een terugkoppeling van je MDT-begeleider van FC Noaber en je begeleider van de vereniging. In het gesprek volgt een uitleg over FC Noaber Zilver en Goud.
  7. FC Noaber wordt afgesloten met een diploma en een feest (door jongeren georganiseerd).

Kort de keuzes op een rij:

  1. FC Noaber Brons (80 uur): je kiest uit 7 richtingen, je krijgt een Vrijwilligersvergoeding van € 2,75 en een slotfeest (gekozen en georganiseerd door de jongeren!)
  2. FC Noaber Zilver (120 uur): EHBO + Reanimatie + Vrijwilligersvergoeding.
  3. FC Noaber Goud  (160 uur): Beroepskeuzetest, competentietraining (verdieping op FC Noaber Brons) en ondernemerschapstraining. Daarnaast natuurlijk de Vrijwilligersvergoeding.

Ben je enthousiast geworden? Doe dan je MDT bij FC Noaber en meld je aan via het contactformulier op de website.