page1image576

Beroepskeuzetest

Merel Arts| De Loopbaandokter

Mijn naam is Merel Arts en ik ben de Loopbaandokter! Mijn bedrijfsnaam zegt het al; ik werk als loopbaancoach. In mijn werk coach ik leerlingen/studenten die een (nieuwe) studiekeuze moeten maken en begeleid ik werknemers in hun loopbaan. Dat kan op verschillende gebieden zijn; loopbaanbegeleiding, outplacement (werknemers die hun baan zijn kwijtgeraakt) of re-integratie (werknemers die door ziekte hun eigen werk niet meer kunnen doen).

De afgelopen 15 jaar heb ik een ruime werkervaring opgedaan als loopbaancoach in de regio Twente. Tijdens mijn loopbaan heb ik met diverse doelgroepen gewerkt; van jong tot oud en van laag opgeleid tot hoog opgeleid. En voor iedereen geldt hetzelfde; studeren of werken vanuit je talent, drijfveren en interesse is het mooist en beste cadeau aan jezelf! Het is mijn passie en talent om jou dat te helpen ontdekken. Kernwoorden die mij omschrijven zijn: sociaal, scherp, creatief en doelgericht.

Mijn drijfveer in mijn werk is om ieder persoon zijn eigen krachten, talenten en interesses te laten ontdekken. Ik vergelijk mijn werkwijze met iemand leren fietsen: jij fietst voorop en houdt de regie over de route en snelheid. Ik sta achter je waardoor ik je niet uit het oog verlies en om je te coachen en te adviseren waar nodig. Zo blijft het altijd jouw koers die je rijdt. Ik vind het belangrijk om voor iedereen met heldere en concrete afspraken te werken; hierbij zal ik nooit het doel uit het oog verliezen. In mijn gesprekken luister ik naar je, vraag ik door op je verhaal en vragen en daag ik je uit om zelf oplossingen te vinden.

Contactgegevens:
www.deloopbaandokter.nl
Telefoonnummer: 06-15907438
E-mail: merel@deloopbaandokter.nl

Vaardigheidstraining

In deze training leer je een 3-tal basisvaardigheden die je als jeugdvrijwilliger nodig hebt. Dit zijn:

  • Klantgerichtheid
  • Samenwerken
  • Resultaatgerichtheid

Deze training is opgedeeld in 2 dagdelen van 2 uur:

In de 1etraining krijg je binnen een groep van 6 tot 8 personen informatie over klantgerichtheid en samenwerken. Je gaat met de trainer en de groep in gesprek over welke houding en vaardigheden horen bij klantgerichtheid en samenwerken. Daarnaast krijg je opdrachten zodat je met elkaar kunt oefenen.

In de 2etraining krijg je informatie over resultaatgerichtheid en ga je met de trainer en de groep in gesprek over de houding en vaardigheden die hierbij horen. Daarnaast krijg je opdrachten zodat je met elkaar gaat oefenen. In deze bijeenkomst maak je ook de koppeling met je vrijwilligerswerk. Hierbij beantwoorden we 2 vragen:

  1. Hoe zien deze vaardigheden eruit?
  2. Wat kun je ontwikkelen en hoe doe je dat dan?

Na afronding van deze training ontvangen de deelnemers een certificaat.

De training wordt gegeven door Heidi Rikkerink:
Professioneel trainer en coach en eigenaar bureau Wijser (www.wijser.nl)